PIACI KÖRSÉTA

A PIACI KŐRSÉTA már a címében hordozza a lényeget. Ebben a blogban olyan eseteket, vagy tapasztalatokat írok le, amikre jártamban-keltemben akadok rá, és úgy ítélem meg, hogy tanulságul szolgálhat másoknak.

Friss topikok

Linkblog

Járj nyitott szemmel és vedd észre, ami jó, és ami rossz!

2009.07.13. 18:53 Milliomos Bölcsőde

Ocsó Pista és a hülyére vett emberek

Címkék: terjesztés szórólap szórólapterjesztés

Sírjak, vagy nevessek !?

 

Ha az emberi hülyeségre gondolok, akkor sírni volna kedvem. Ha az jut eszembe, hogy megérdemlik, akkor csak nevetni tudok az egészen.
 
Cégem szórólapterjesztéssel foglalkozik. Az egyik megrendelőm, aki nyílászárók cseréjében utazik, kétségbeesetten telefonált, hogy az egyik kerületben állítsuk le a szórólapok terjesztést, mert Ocsó Pista elárasztotta szórólappal a területet.
 
Ez még önmagában nem lett volna baj, de már megrendelt munkákat mondtak nála vissza, hogy kaptak egy jobb ajánlatot.
 
Ez a jobb ajánlat az alábbi táblázatban van.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az elsőt kivéve mindegyik drágábbnak hitt az olcsóbb! (4,9-28,6%)
 
A legnagyobb hibája ennek az egésznek az, hogy a nyílászárók piacán az emberek könnyen félrevezethetőek, mert senki nem ért hozzá. Pedig nagyon sokféle nyílászáró van a piacon eltérő minőségben.
 
Nem elég, hogy valójában jóval drágább. Amíg az én megrendelőm árai az összes többszárnyúnál kivétel nélkül a drágább típust ajánlja, mert amíg Ocsó Pista ablakaiból csak az egyik szárny a nyíló-bukó, addig a megrendelőmnél az összes az.
 
Az én ügyfelem 5 légkamrás argongázas üveggel ajánlja, 5 év garanciával, addig Ocsó János nem ajánl semmit, csak egy ajándékot. Ennyi elég ahhoz, hogy az emberek, mint a birka menjenek utána elégedett vigyorral, hogy milyen jó üzletet csináltak. Közben bőven kifizetik az ajándék árát, és még ígéretet sem kapnak a minőségre.
 
Ideje lenne már észrevenni, hogy mi magunk tömjük degeszre a piaci hiénák zsebeit. A tisztességes vállalkozóknak pedig ideje lenne megtanulniuk, hogy ezekkel csak úgy lehet felvenni a versenyt, ha nem árat értékesítenek, hanem minőséget.
 

10%-al drágább vagyok, de 50%-al jobb!

 
A piacot nem azért találták fel, hogy ingyen dolgozzunk. Aki pedig beruház egy nyílászárócserébe és úgy gondolja, hogy érdemes megspórolni 10 %-ot, hogy utána a tízszeresét fizesse ki a fűtési számlában, az vásároljon ez után is az Ocsó Jánosoknál, had röhögjön a markában.
 
Én is azt fogom tenni, mert azok, akik így gondolkoznak, nagyon is megérdemlik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piacikorseta.blog.hu/api/trackback/id/tr471244305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása