PIACI KÖRSÉTA

A PIACI KŐRSÉTA már a címében hordozza a lényeget. Ebben a blogban olyan eseteket, vagy tapasztalatokat írok le, amikre jártamban-keltemben akadok rá, és úgy ítélem meg, hogy tanulságul szolgálhat másoknak.

Friss topikok

Linkblog

Járj nyitott szemmel és vedd észre, ami jó, és ami rossz!

2008.09.26. 20:08 Milliomos Bölcsőde

Auchan áruház

Címkék: verseny munkaerőpiac munkavállaló

 

Egy ideges idősebb úrra lettem figyelmes. Magából kikelve mesélte a nejének, hogy oda ment az árufeltöltőhöz, és udvariasan megkérdezett tőle valami, hogy hol találja.

Mire az alkalmazott kurtán odavágta, hogy - arrébb!

Ezzel nem is lenne baj. Nem mindenkinek jut osztályrészül, hogy megfelelő neveltetést kap. Parasztok nélkül nem lennének urak!

Ezzel egészen más bajom van. Történetesen az, hogy nagyon sok ember nem tud elhelyezkedni. Vannak, akik erőn felül vállalnak állást, hogy megélhessenek. Órákat utaznak...stb.

Egyetlen bajom van ezekkel az emberekkel. Az, hogy pofátlanul elfoglalják a helyet mások elől, akik hajlandóak lennének tisztességesek lenni a munkaadójukkal szemben, akár úgy is, hogy udvariasan válaszolnak egy egyszerű kérdésre.

A pofátlanságnak egyszerűen nincs határa. Neki kellene a munkanélküliség keserű kenyerét ennie. Az igazságosság is így kívánná! Ha már van nyomor, akkor nyomorogjon az , amelyik nem hajlandó semmit sem tenni a saját, és mások boldogulásáért. Azok akik rombolják a saját,- és mások környezetét.

Az öreg úr is kimérgelődte magát, és tovább ment. Pedig az lett volna a helyes, ha ott helyben kirugatja, hogy helyet csináljon a tisztességesebbeknek, akik reménytelenül várják a lehetőséget.

A munkaerőpiacon is nagy szükség lenne a versenyre, amivel mindenki jól járna: A tisztességes munkavállaló, a cég, és a vevő is!



Szerkesztő linkajánlatai: Milliomos Bölcsőde Gyerek Játék Szórólap Titkok Népszabadság komment Aszfalt útépítés kátyú Szórólap linkek Szórólapterjesztés linkek Terjesztés linkek Pláza Blikk komment Aszfaltozás járdaépítés Könyvkiadó Könyvnyomtatás Könyvírás Coaching Tréner Brainstorming Startlap BLIKK Népszabadság Index IndaVideo YouTube Origo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piacikorseta.blog.hu/api/trackback/id/tr97683591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása