PIACI KÖRSÉTA

A PIACI KŐRSÉTA már a címében hordozza a lényeget. Ebben a blogban olyan eseteket, vagy tapasztalatokat írok le, amikre jártamban-keltemben akadok rá, és úgy ítélem meg, hogy tanulságul szolgálhat másoknak.

Friss topikok

Linkblog

Járj nyitott szemmel és vedd észre, ami jó, és ami rossz!

2009.02.15. 16:41 Milliomos Bölcsőde

Ragacsos téma

Címkék: címke kenguru matrica kid

 

Kenguru Kid

Úgy gondolom sokak előtt ismerős ez a cégnév. Ahol kisgyerek van, szinte elkerülhetetlen a buborékot fújó kenguru és a játszóház miatt.

Sokan válnak törzsvevővé, ahogy mi is. Évek óta az első utunk ide vezet, ha bébi cuccra van szükségünk.

Egészen máig nem volt problémánk. Úgy hozta a sors, hogy még egy babánk született. A cumisüveget hol szereztük volna be, ha nem a Kenguruban? Amikor megvettük, nem gondoltuk mennyi bosszúsággal fog járni.

Az üvegen két címke is volt. Egyik a biztonsági lopás gátló, a másik a kupakon a termékismertető. Mivel 5 napos bébiről van szó, természetesen komolyan kell venni a fertőtlenítést. Mielőtt bekerült volna a fertőtlenítő eszközbe, előbb el kellett távolítani a címkéket.

Húzás, kaparás az istennek nem akart lejönni. Majd a meleg gőz biztosan leszedi, gondoltuk. Amikor kivettük nem lehetett megfogni, mert mindenhez hozzáragadt. Sehogy nem lehetett leszedni a ragasztót. Ekkor jutott eszembe vajon miért nem ragasztottak rá még egy címkét, amin leírták volna, hogyan kell a címkét eltávolítani. Igaz akkor már az üvegből nem látszott volna semmi, de hát ki a fene bánja. Fő, hogy sikerüljön.

Visszavittük, amit a blokk ellenében, és egy megjegyzés kíséretével - miszerint lehetett volna annyi eszünk, hogy benzinnel szedjük le- ki is cserélték.

Óvatosak voltunk. A gyógyszertárban vettünk benzint. Lám igazuk volt, majd félórás dörzsöléssel a benzin megtette a jótékony hatását, és lejött a ragacs.

Azóta a megjegyzésen gondolkodom. Tényleg ennyire hülye vevők vagyunk, hogy nem gondolunk arra, hogy egy bébi terméket benzinnel kell címkementesíteni, vagy pont fordítva, és a forgalmazónak ment el az esze. Egy biztos, valamelyikünk cső hülye.

Van még egy szempont. Mint vevő szabályosan jártunk el. Bementünk, kiválasztottunk egy terméket, kifizettük és hazavittük.

Kérdés a forgalmazó is szabályosan jár-e el a címkéivel? (Azt végképen nem értem, miért kell egy 1000,-Ft-os termékre lopás gátló matrica.) Megengedhető-e, hogy bármit ráragasszanak egy csecsemőnek készített termékre? Az alkalmazott öntapadós matrica ragasztófelülete megfelel-e bármilyen előírásnak, ha van ilyen?

Nos, ezt fogjuk megtudni egy fogyasztóvédelmi bejelentéssel, mert nem kérdés, hogy megtesszük.

A termék vásárlási helye: Dunakeszi, Buy Way



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piacikorseta.blog.hu/api/trackback/id/tr100944685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása