PIACI KÖRSÉTA

A PIACI KŐRSÉTA már a címében hordozza a lényeget. Ebben a blogban olyan eseteket, vagy tapasztalatokat írok le, amikre jártamban-keltemben akadok rá, és úgy ítélem meg, hogy tanulságul szolgálhat másoknak.

Friss topikok

Linkblog

Járj nyitott szemmel és vedd észre, ami jó, és ami rossz!

2009.08.28. 09:36 Milliomos Bölcsőde

AUCHAN FOLYTATJA A "SZEMETELÉST" A MAGYAR PIACON!

Címkék: népszabadság tesco cora auchan spar interspar

Egymásnak estek a hipermarketek

Ár-összehasonlítással próbálnak vevőt fogni

 

A vásárlóerő csökkenése nyomán a hipermarketek már egymás árait összehasonlítgatva reklámoznak. Úgy látszik már ez is kevés. Az Auchan most egy weboldalt hozott létre az árak összehasonlítására.

Ezzel a címmel jelent meg egy cikk a Népszabadságban

Nem titkolom az Auchan hipermarkett lánccal szembeni elfogultságomat. Alig egy hónapja meggyőződhettem arról, hogy ez nagyon is megalapozott! Volt szerencsém Franciaországban, azon belül is Evian-ban vásárolnom az ottani AUCHAN áruházban.

Nem részletezem. Megdöbbentő a különbség minőségben és választékban. Külön kiemelném a zöldség,-és hústermékeket. Pazar, hibátlan áruk. A húsválaszték egyszerűen megdöbbentő volt. Nem létezik olyan hústermék, ami ne lett volna megtalálható. A strucctól a galambig. A nyúltól a bárányig. A termelői csikétől a hibátlan minőségű farmercsirkéig.

A magyarországi francia befektetők szemében mi magyarok csak egy igénytelen balkáni nép vagyunk, akinek bármilyen szemetet ellehet adni, csak olcsó legyen.

Én még csak nem is őket hibáztatom.

Hibáztatom azokat a "kollaboráns" magyar vezetőket, akik a cégen belül kiszolgálják ezt a ránk, magyarokra nézve megalázó üzletpolitikát.

Hibáztatom magunkat, mint vevőket azért, mert a kényelmünk okán inkább turkálunk a rothadt zöldségáru között, ahelyett, hogy hagynánk ott rohadni a nyakukon.

Hibáztatom az arra illetékeseket, hogy nem ellenőrzik, hogy a zöldséges pultokon emberi fogyasztásra, és az egészségre káros (penész/kandida) termékeket kínálnak eladásra.

Kezdetben még azt a pofátlanságot is megengedték maguknak, hogy kiírták föléje: KÍVÁLÓ MAGYAR TERMÉK!

A Cora és a Tesco a zöldségárúival áttért a minőségre. Ugyanez elmondható a húskészítményekre is, ami az Achan esetében változatlanul botrányos. Ugyanez igaz az általános tisztaságra is.

SPAR/INTERSPAR

 

Üzeneme az Auchan vezetőinek. Majd ha levakarták a szart a cipőjük sarkáról, akkor merészeljék betenni a lábukat a SPAR területére. Oda illik tisztán bemenni, és legfőbbképpen nem illik a "földre köpni"!

A SPAR üzletpolitikája példaértékű. Drága? Igen az, mert olyan minőséget és olyan szinvonalon kínál, amit nekünk vevőknek igenis meg kell fizetnünk. Felvágottat már nagyon régen sehol másutt nem veszünk csak a SPAR-ban. A hústermékekkel is így vagyunk. Vagy a bejáratott piaci hentes, vagy a SPAR.

MAGYAR PIACOK

 

Tisztelt ellustult háziasszonyok! Ideje lenne rászokni ismét a magyar piacokra. Mi hetente minden szombaton a piacon szerezzük be a heti szükségletünk túlnyomó részét.

Nincs senkinek megtiltvam, hogy vásárlással támogassa a magyar termelőket és kereskedőket. Szabad ott hagyni az árut abban a hipermarketban, amelyik lenézi a saját vevői.

Árversenyt pedig csak az generáljon, aki abban hisz, hogy a magyar vevők nem hajlandók megfizetni a minőséget.

Van aki sajnos valóban nem képes a helyzete okán. Én magam jártam úgy, hogy egy idős néni pénzét a pénztárnál én egészítettem ki kb. 3000 Ft értékben. Őket is ki kell szolgálni olcsó termékekkel, de tisztességesen.

Senki ne akarja bemesélni nekem, hogy a termelő rothadt árút szállít be az Auchan raktáraiba. A fejekben indult be a rothadás, amikor úgy gondolták, hogy addig rothasztjuk a raktárakban az árút, amíg a korábbi el nem fogyott. Én magam láttam, amikor a "folyós" kígyóuborkára az árufeltöltő ráborította a frisset.

Ellehet menni a fenébe! Evian-ban próbálna valaki ilyet megtenni! Előbb az igazgató menne, és őt követné a portás, mert az utolsó szálig kirugnák őket!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piacikorseta.blog.hu/api/trackback/id/tr871343524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása