PIACI KÖRSÉTA

A PIACI KŐRSÉTA már a címében hordozza a lényeget. Ebben a blogban olyan eseteket, vagy tapasztalatokat írok le, amikre jártamban-keltemben akadok rá, és úgy ítélem meg, hogy tanulságul szolgálhat másoknak.

Friss topikok

Linkblog

Járj nyitott szemmel és vedd észre, ami jó, és ami rossz!

2009.05.30. 19:02 Milliomos Bölcsőde

Min múlik egy cég léte?

Címkék: önkritika cég önismeret arculat személyi kérdések

 

Személyi kérdések

 

Amióta az eszemet tudom, és figyelem a kisvállalkozásokat, állandóan foglalkoztat egy kérdés. A kkv-én belüli személyi kérdések. A kiválasztástól az dolgozókkal való foglalkozásig.

Nem akarok túlzásokba esni, de az a meglátásom, hogy a vállalkozások túlnyomó többségénél ez okozza a legtöbb problémát. Vállalkozások mennek tönkre benne, úgy, hogy még csak birtokában sincsenek a felismerésnek.

Ezen a területen a legképzetlenebbek a vállalkozások, mert nem lehet  racionálisan megfogni. Nehéz a problémákat tetten érni. Hiányoznak a probléma megoldásának legalapvetőbb feltételei: Az önismeret, az önkritika és a képesség megszerzésének igénye.

A kkv-ék a legnagyobb versenyelőnyükről mondanak le ezáltal!

Talán egyedül a családi vállalkozások képesek urai lenni a problémának, sajátos helyzetükből kifolyólag.

Az én meglátásom az, hogy ennek a legfőbb oka, egy téves felfogáson alapszik. Amikor egy személy (személyek) létrehoz egy céget, akkor arra azonnal úgy tekint, hogy ez maga a cég. Pedig ez csak adminisztratívan igaz:...a valóságban ez csak egy depó, ahová ledeponáljuk a tőkénket.

Az én megközelítésemben a valóságban maga a cég, az abban dolgozók összessége. Ezért egy cégről alkotott kép az ott dolgozók produktumának tükröződése.

Lehet jól megválasztani egy cégnevet. Meglehet tervezni az arculatát, ami a cég megjegyezhetőségét szolgálja. A cég valódi arculatát, viszont a cégben dolgozók öntik végleges formába.

Ha ez negatív, akkor a jól megtervezett arculat arra jó, hogy könnyebb megjegyezni, kit ne ajánljunk tovább. A vevő nem céget vásárol, hanem annak teljesítményét, ami közvetlen összefüggésben van a cégben dolgozó személyekkel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://piacikorseta.blog.hu/api/trackback/id/tr191153619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása